Carl Hellnemo blir analytiker
Publicerad: 2023-04-17
Nyhet
Carl Hellnemo förstärker den sportsliga organisationen i Örebro Hockey.

Carl Hellnemo har under de senaste säsongerna varit målvaktstränare i U16 samt TV-pucken. Nu står det klart att Carl anställs på heltid i Örebro Hockey. I sin nya roll som analytiker blir Carl ytterligare en resurs kopplat till SHL-laget samt Utvecklingssidan där han kommer ta fram avancerad statistik, analysera spelet samt vara inblandad i rekryteringsarbetet. Utöver sin roll som analytiker kommer Carl arbeta med målvakterna i Utvecklingsverksamheten.

– Det här är en tjänst som vi har pratat om att tillsätta i några år nu och det känns väldigt bra att vi nu kan ta in Carl. Inom idrotten idag finns det mycket statistik att hämta och analysera. Vi vill ligga i framkant även inom dessa områden, så det här känns som helt rätt steg i vår fortsatta utveckling. Carl har hjälp oss under säsongen med analyser av spelet som vi har haft stor nytta av. Han är skicklig, har ett härligt driv och kommer att vara en viktig resurs i vår fortsatta satsning, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Eriksson.

– Först och främst ska det bli otroligt kul. Jag är glad över att få den här chansen och att Örebro Hockey som klubb gör den här satsningen. Det finns otroligt mycket statistik att ta hjälp av och det är något som vi ska utnyttja för att bli ännu bättre och noggrannare i vårt arbete, säger Carl Hellnemo.

Carl Hellnemo
Ålder: 25 år.
Roll: Analytiker.
Aktuellt: Nytt treårskontrakt med Örebro Hockey.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson